Over ons

 
Binnen de praktijk zijn werkzaam: Ingeborg d’Hondt (DO - MRO), Matty van IJzendoorn (DO - MRO), Liesbeth Reitsma (DO - (M)RO) en Patrick van Weert (DO- (M)RO). Wij beschouwen de mens als een geheel en bieden u dan ook graag een behandeling die de totaliteit van uw gezondheid verbetert.


Ingeborg d’Hondt

In 2008 studeerde ik af als osteopaat aan de International Academy of Osteopathy (IAO) te Gent, waarna ik mijn eigen praktijk ‘Ingeborg Osteopathie’ heb geopend. Binnen de praktijk zag ik ook veel kinderen en daarom heb ik nog een tweejarige vervolgopleiding gedaan Osteopathie bij kinderen.
 
Omdat ik zelf op hoog niveau aan sport deed, begon ik mijn carrière op de sportopleiding C.I.O.S in Sittard. Vervolgens heb ik fysiotherapie gestudeerd in Breda, waarna ik werkzaam ben geweest in revalidatiecentrum Blixembosch in Eindhoven en in verschillende fysiotherapiepraktijken. Daar heb ik sporters behandeld, medische trainingstherapie gegeven en vrouwen behandeld na borstkanker. Door mijn werkzaamheden begreep ik steeds beter dat de behandeling van het symptoom niet voldoende was. Ik wilde op zoek gaan naar de oorzaak van de klacht en de totale mens in ogenschouw nemen.


Om deze reden ben ik osteopathie gaan studeren, aangevuld met verschillende postgraduaat opleidingen. Ook de impact van voeding, beweging en stress op onze gezondheid is enorm. Met mijn diploma in orthomoleculaire therapie, sport osteopathie en de opleiding Master NLP ben ik in staat om de invloed van klachten van mensen op hun totale vitaliteit te onderzoeken en te behandelen.

 


Matty van IJzendoorn

In 2009 heb ik mijn diploma voor fysiotherapie behaald aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Mijn aandachtsgebied binnen de fysiotherapie was de schouder. Na een paar jaar ervaring hierin op te hebben gedaan, merkte ik dat meer verdieping zocht. Ik behandelde patiënten, wist dat er meer aan de hand was dan hetgeen ik behandelde, maar wist niet wat. Toen kwam osteopathie op mijn pad. Mede door het enthousiasme van Ingeborg heb ik de stap durven nemen om osteopathie te gaan studeren.

In 2016 mocht ik mezelf dan eindelijk osteopaat noemen na een 5-jarige opleiding te hebben gevolgd aan de International Academy of Osteopathy te Zeist. Tijdens deze opleiding heb ik in de laatste 2 jaar stage gelopen bij Ingeborg, waardoor wij nu een zeer goede samenwerking hebben en goed van elkaar weten hoe we onderzoeken en behandelen. Na het behalen van het diploma was mijn honger naar kennis nog altijd niet gestild. Ik ben cursussen gaan doen om mezelf verder te ontwikkelen op het gebied van kinderen, voeding, prikkelbaar darmsyndroom en zwangerschap.


In de jaren dat ik nu werkzaam ben als osteopaat heb ik ervaren dat bij veel vrouwen zich pijnklachten voordoen die te maken hebben met het bekkengebied. Ook tijdens de intakes hoorde ik veel klachten met betrekking tot menstruatie, fertiliteit/vruchtbaarheid, zwangerschap, postnataal herstel en operaties aan baarmoeder of eierstokken (met alle gevolgen van dien). Door deze bevindingen, mijn eigen ervaringen met menstruatieklachten en de cursus zwangerschap, heb ik besloten me te gaan verdiepen in deze richting. Mijn eigen zwangerschap en bevalling hebben mij bevestigd in deze keuze.

Maak online een afspraak


Liesbeth Reitsma

Van jongs af aan wist ik dat ik later met mensen wilde werken. Na het afronden van mijn middelbare school ben ik aan de opleiding fysiotherapie begonnen die ik in 1998 met succes heb afgerond.
Na een aantal jaren als fysiotherapeut gewerkt te hebben, zag ik vaak mensen terugkomen met dezelfde klachten. Via een collega ben ik geïnteresseerd geraakt in osteopathie. Daarbij wordt meer gekeken naar het lichaam in zijn geheel. Als osteopaat ga je op zoek naar bewegingsbeperkingen in het lichaam die elders klachten kunnen veroorzaken. Daardoor ben je minder met symptoombestrijding bezig en meer met het oplossen van de oorzaak. Dat sprak me enorm aan. Daarom ben ik in 2009 begonnen met de opleiding tot osteopaat aan The International Academy of Osteopathy in Antwerpen. Deze 5-jarige opleiding heb ik in november 2014 met succes afgerond.


Toen ik als osteopaat aan het werk ging zag ik veel kindjes en baby’s in de praktijk komen. Binnen de opleiding Osteopathie word je ook opgeleid om kindjes en baby’s te behandelen maar het blijft een specialisatie. Om deze doelgroep goed te kunnen behandelen, heb ik de tweejarige opleiding Osteopathie en Kinderen gevolgd.
 
Daarnaast heb ik nog verschillende postgraduaat opleidingen gevolgd. Momenteel ben ik mijn onderzoek en behandeltechnieken aan het uitbreiden via de opleiding De Bakker.

Maak online een afspraak


Patrick van Weert

Voor een periode van tien jaar diende ik als militair verpleegkundige bij de koninklijke landmacht. In 2008 begon ik met een deeltijdopleiding fysiotherapie. Nadat ik mijn diploma in 2011 behaalde, ging ik aan de slag bij twee eerstelijns praktijken. Al snel besefte ik dat fysiotherapie niet het enige zou zijn waar ik me op zou richten. Met ervaring als verpleegkundige en fysiotherapeut had ik al aardig wat kennis opgedaan, maar ik stond open voor meer.

 


Tijdens mijn zoektocht naar de meest geschikte opleiding stuitte ik op Osteopathie. De mogelijkheid om samen met de patiënt op zoek te gaan naar de ware oorzaak van hun klachten trok mij aan. Daarom besloot ik in 2015 te beginnen aan de International Academy of Osteopathy in Zeist. In 2020 behaalde ik met succes het internationale jury-examen in Gent.

Maak online een afspraak